Antik gyémánt ékszer felvásárlás

Gyémánt felvásárlás

Antik gyémánt ékszer felvásárlás

Cégünk egyik fő profilja az új és antik gyémánt ékszer felvásárlás. Amennyiben versenyképes áron szeretne antik gyémánt ékszert értékesíteni, úgy kérjük, hogy az Ön biztonsága és kényelme érdekében kérjen időpontot kollégáinktól alábbi elérhetőségek egyikén. A felvásárlás folyamata a bevizsgálásból, értékbecslésből és ajánlattételből áll. A bevizsgálás irodánkban történik, biztonságos és diszkrét módon. Köszönjük bizalmát!

Antik gyémánt ékszer felvásárlás időpontját a következő elérhetőségek egyikén egyeztethet:

FIGYELEM! IRODÁNK ÁTMENETILEG ZÁRVA TART! ELNÉZÉST A KELLEMETLENSÉGÉRT!

Címünk: 1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 4-8/204.  (Figyelem! az irodánk nincs folyamatosan nyitva – csak bejelentkezésre tudunk fogadni ügyfeleket!)

Foglalja le időpontját üzenetküldő űrlapunk segítségével IDE KATTINTVA

Vagyküldjön nekünk emailt fényképpel, vagy rövid leírással az ékszerről: info@gyemantfelvasarlas.com

FIGYELEM! IRODÁNK ÁTMENETILEG ZÁRVA TART! ELNÉZÉST A KELLEMETLENSÉGÉRT!

gyémánt felvásárlás

Értékmeghatározás

A felvásárlás során a gyémánt ékszer alábbi tulajdonságai, paraméterei kerülnek meghatározásra, illetve képezik alapját az értékbecslésnek. Üzletünkben gyorsan és szakszerűen vizsgáljuk be az Ön ékszerét. A vizsgálat optimális esetben nem tart tovább pár percnél. Ezt követően, ha Ön elfogadja az általunk megtett ajánlatot, készpénzben egyeztetett időpontban fizetünk.

A bevizsgálás során az alább felsorolt négy tényező alapján határozzuk meg a kő értékét.

Szín

A gyémánt értékének meghatározó jellemzője a színe. Leszámítva a ritka, színes gyémántokat (rózsaszín, kék) a kövek értéke annál magasabb, minél fehérebb a színük. A gyémánt általában a sárga szín irányába tér el a fehértől. Az árnyalatokat sokféleképpen jelzik, a színkategóriák elnevezésénél a régi gyémántbányászattal kapcsolatos szakkifejezésekkel találkozhatunk.

Tisztaság

A tisztaságot tízszeres nagyítás alatt ellenőrizzük. Mindent, ami ilyen nagyítás mellett látható, azt zárványnak neveznek. A zárványok elhelyezkedésük és intenzitásuk függvényében természetesen rontják a drágakövek kvalitását, mert zavarják az átlátszóságot és befolyásolhatják a kő színét is. Az értékcsökkentő hatás elhelyezkedésüktől, méretüktől és intenzitásuktól függ. Leggyakoribb zárvány a grafit.

Carat

A gyémánt tömegének megadásakor használt kifejezés a carat. Az 1.00 carat súlyú gyémánt 200 milligrammot nyom a mérlegen, míg egy 5 karátos kő 1 gramm tömegű. Cégünknél az antik gyémánt felvásárlás 5.00 mm átmérőtől történik.

Csiszolás

A csiszolás lényege, hogy a kő optikai tulajdonságait javítsák, vagy a már meglévő jó tulajdonságait tökéletesen kihasználják. Tehát a kő megmunkálása során, a kő saját jellemzőit figyelembe véve alakítják ki a formáját és felületét. A leggyakoribb csiszolási formák:kerek  briliáns, emerald (smaragd csiszolású), princess (négyzetes), oval (ovális), Marquise (hegyes ovális), navette (csapott sarkú négyzetes) pear (körte), heart (szívalak). Cégünknél a gyémánt felvásárlás során bármely csiszolási formára tehetünk ajánlatot az épp aktuális piaci igényeknek megfelelően.

Sérült antik gyémánt vagy gyémánt ékszer felvásárlás

A gyémánt ugyan az ismert legkeményebb természetes anyag a Földön, mégis a közhiedelemmel ellentétben adott esetben kifejezetten sérülékeny tud lenni. A gyémánt rácsszerkezetét gyengíthetik természetes belső feszültségek, zárványok, repedések, stb. Az ékszereinkben lévő kövek ugyanúgy megsérülhetnek, mint bármely más helyen. Minél régebben megcsiszolt egy kő, annál nagyobb a valószínűsége, hogy valamilyen módon sérült. Sok esetben a foglalat alatt sérül, mely kézi nagyítóval nem ellenőrizhető. További drágakő mikroszkópos vizsgálatra van szükség. A sérülés rontja a kő brillanciáját, tüzét, sok esetben akár a színét is. Emellett rizikót jelent egy esetleges kifoglalásnál, vagy újrafoglalásnál is. Ezen okokból a sérüléseknél az eredeti ár akár 10-90% is levonásra kerülhet.

100% Elégedettségi Garancia

Amennyiben Ön valamilyen oknál fogva úgy dönt, hogy mégis megtartaná az értékesített antik gyémántot vagy antik gyémánt ékszert, úgy cégünk lehetőséget biztosít arra, hogy a gyémánt értékesítés időpontjától számított 24 órán belül visszavásárolja azt. A visszavásárlási szándékot, kérjük, minden esetben előre jelezze elérhetőségeink egyikén. A visszavásárolt követ ezután már nem áll módunkban a későbbiekben megvásárolni. A visszavásárlásnál 10 % kezelési költséget vonunk le.

Gyémánt imitációk szűrése

Az olyan anyagokat, amelyek gemológiai tulajdonságai hasonlítanak a természetes és mesterséges gyémántokéhoz, utánzatoknak vagy imitációknak nevezik. Ezek közül a legismertebb a köbös cirkon, amely a kereskedelemben Matura-gyémánt vagy éretlen gyémánt név alatt van forgalomban. Ásványtani jellemzőit (szín, zárványok, törések, hasadások stb.) általában mesterséges úton feljavítják. Egy másik utánzat a moissanit, ez azonban ritkábban fordul elő a kereskedelemben.

Mikortól csiszolnak a maihoz hasonló módon gyémántot?

Az 1700-as évek második felétől a mai szemnek is tetsző, értékelhető gyémánt csiszolási formák jelentek meg. Ekkor már nem véletlenszerűen megcsiszolt vagy inkább csak fényesre polírozott köveket lehetett látni, hanem rendszerbe szervezett módon elhelyezett lapocskákkal a felületükön megcsiszolt gyémántokat csiszoltak a kor mesterei. A fazetták bizonyos logika szerint követték egymást. Megjelent a szimmetria és a csiszolásokra jellemző arányok, melyek az évek során univerzálissá, mindenki által elfogadottá váltak.

Mi számít antik csiszolású gyémántnak?

A gyémántcsiszolás technikája és precizitása az adott kor technológiai színvonalát is tükrözi. Annak ellenére, hogy a tökéletes arányokkal rendelkező briliáns csiszolás szögeinek és arányainak matematikai alapjait már a 19. század végétől kutatják, egészen a 20. század második feléig kellett várnunk arra, hogy a fazetták egy máshoz viszonyított módon arányosak, szimmetrikusak, érintőik mikroszkopikus szinten is pontosan elhelyezettek legyenek. Ettől az időszaktól kezdve beszélhetünk modern briliánsról és ezt megelőző időkből származó köveket nevezzük összefoglaló néven régi csiszolású gyémántoknak. Ilyen un. régi csiszolású gyémánt felvásárlásával is foglalkozik cégünk.

Mi számít modern csiszolású gyémántnak?

Nagyon nehéz meghatározni a limitált terjedelmi korlátok miatt, hogy mi is esik a modern csiszolású gyémántok kategóriájába. Ezért vezettük be inkább a régi csiszolású gyémántok fogalmát. Minden, ami nem régi azt tehát modern briliánsként értékelhetjük.

A síklapú csiszolás legfontosabb alakja a briliáns. Ennek többféle formája ismeretes, de lényegében mindegyik ugyanazokból a részekből áll. Az alak az oktaéderből vezethető le, amelynek felső részét erősebben, alsó részét pedig csak egészen kis mértékben vágják le.

 

gyémánt felvásárlás

Modern és népszerű gyémánt csiszolási formák

Amennyiben mégsem régi csiszolású gyémántot szeretne értékesíteni, úgy KATTINTSON IDE.

Antik gyémánt ékszer felvásárlás időpontját a következő elérhetőségek egyikén egyeztethet:

Címünk: 1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 4-8/204.  (Figyelem! az irodánk nincs folyamatosan nyitva – csak bejelentkezésre tudunk fogadni ügyfeleket!)

Foglalja le időpontját üzenetküldő űrlapunk segítségével IDE KATTINTVA

Vagyküldjön nekünk emailt fényképpel, vagy rövid leírással az ékszerről: info@gyemantfelvasarlas.com

Tudjon meg többet:

A drágakő felvásárlás szolgáltatásunk átmenetileg szünetel.

A kellemetlenségekért elnézést kérünk!