A briliáns

Gyémánt felvásárlás

A legnépszerűbb gyémánt csiszolási forma, és a síklapú csiszolás legfontosabb alakja a briliáns. Ennek többféle formája ismeretes, de lényegében mindegyik ugyanazokból a részekből áll. Az alak az oktaéderből vezethető le, amelynek felső részét erősebben, alsó részét pedig csak egészen kis mértékben vágják le. A normális briliánsalak részei a következők:

  • felső rész vagy korona (crown)
  • középső rész vagy rundiszt (girdle), a briliáns karimája vagy öve
  • alsó rész vagy pavilon (pavilion).

Az egész alak összesen 58 lapocskából azaz fazettából áll:

  • korona
1 tábla
8 csillagfazetta (star)
8 főfazetta (kite)
16 felső rundisztfazetta
  • pavilon:
8 pavilonfazetta
16 alsó rundisztfazetta
1 kalett (a kalett a briliáns hegye, ide egy apró fazetta kerül)

 

A kiszámított méretek pontos betartásával készült briliáns az úgynevezett ideális briliáns, amelynek rundisztja kerek s a szokott briliánsformáktól abban is különbözik, hogy az alsó lapocska, a kalett, hiányzik és a rundiszt éles.

A normális és ideális briliánsformán kívül még két briliáns létezik. Az egyik az úgynevezett amerikai briliáns, amelyen a táblalap kisebb, a fazetták száma nagyobb, mint a normális és ideális briliánson. Ezt 1919-ben Michael Tolkowsky alkotta meg. A másik, az ugyancsak Amerikából származó az úgynevezett jubileumi briliáns. Ennek egyáltalában nincs táblalapja, a koronát 48 fazetta alkotja, melyek közül nyolc a kő tetején egy csillagot alkot. A jubileumi briliánst a20. század briliánsának is szokták nevezni, mivel a század elején fedezték fel.

Antik gyémánt ékszer felvásárlás időpontját a következő elérhetőségek egyikén egyeztethet:

Címünk: 1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 4-8/204.  (Figyelem! az irodánk nincs folyamatosan nyitva – csak bejelentkezésre tudunk fogadni ügyfeleket!)

Foglalja le időpontját üzenetküldő űrlapunk segítségével IDE KATTINTVA

Vagyküldjön nekünk emailt fényképpel, vagy rövid leírással az ékszerről: info@gyemantfelvasarlas.com

Tudjon meg többet:

A drágakő felvásárlás szolgáltatásunk átmenetileg szünetel.

A kellemetlenségekért elnézést kérünk!