Gyémánt értékmeghatározás

Gyémánt felvásárlás

A gyémánt értékének meghatározása

Irodánkban gyors és szakszerű a gyémánt értékmeghatározás. A vizsgálat optimális esetben nem tart tovább pár percnél. Ezt követően, ha Ön elfogadja az általunk megtett ajánlatot, készpénzben, azonnal fizetünk.

Bármely gyémánt értékét az alább felsorolt négy tényező alapján határozzuk meg:

Szín

A gyémánt értékének meghatározó jellemzője a színe. Leszámítva a ritka, színes gyémántokat (rózsaszín, kék) a kövek értéke annál magasabb, minél fehérebb a színük. A gyémánt általában a sárga szín irányába tér el a fehértől. Az árnyalatokat sokféleképpen jelzik, a színkategóriák elnevezésénél a régi gyémántbányászattal kapcsolatos szakkifejezésekkel találkozhatunk.

Tisztaság

A gyémántfelvásárlás során a tisztaságot tízszeres nagyítás alatt ellenőrizzük. Mindent, ami ilyen nagyítás mellett látható, azt zárványnak neveznek. A zárványok elhelyezkedésük és intenzitásuk függvényében természetesen rontják a drágakövek kvalitását, mert zavarják az átlátszóságot és befolyásolhatják a kő színét is. Az értékcsökkentő hatás elhelyezkedésüktől, méretüktől és intenzitásuktól függ. Leggyakoribb zárvány a grafit.

Carat

A gyémánt tömegének megadásakor használt kifejezés a carat. Az 1.00 carat súlyú gyémánt 200 milligrammot nyom a mérlegen, míg egy 5 karátos kő 1 gramm tömegű.

Csiszolás

A csiszolás lényege, hogy a kő optikai tulajdonságait javítsák, vagy a már meglévő jó tulajdonságait tökéletesen kihasználják. Tehát a kő megmunkálása során, a kő saját jellemzőit figyelembe véve alakítják ki a formáját és felületét. A leggyakoribb csiszolási formák:kerek  briliáns, emerald (smaragd csiszolású), princess (négyzetes), oval (ovális), Marquise (hegyes ovális), navette (csapott sarkú négyzetes) pear (körte), heart (szívalak).

Gyémánt felvásárlás időpontját a következő elérhetőségek egyikén egyeztethet:

Címünk: 1089 Budapest, Bláthy Ottó u. 4-8/204.  (Figyelem! az irodánk nincs folyamatosan nyitva – csak bejelentkezésre tudunk fogadni ügyfeleket!)

Foglalja le időpontját üzenetküldő űrlapunk segítségével IDE KATTINTVA

Vagyküldjön nekünk emailt fényképpel, vagy rövid leírással az ékszerről: info@gyemantfelvasarlas.com

Tudjon meg többet:

A drágakő felvásárlás szolgáltatásunk átmenetileg szünetel.

A kellemetlenségekért elnézést kérünk!